top of page
images.jpeg

RENDEZVÉNYEK

Egész évben szervezünk az évkörhöz kapcsolódó, jeles napjainkat  és nemzeti ünnepeinket felölelő kulturális eseményeket, amelyből minden korosztály szemezgethet  az érdeklődési körének megfelelő programokból.  

Meseszínház

Szombat délelőttönként az egész családnak

kabóca.jpg

Családi bábszínházak, zenés mese-előadások és gyerekkoncertek érkeznek Hozzátok.

A kép csak illusztráció, a Kabóca Bábszínház előadásán készült.  

CineArt 

Filmvetítések

A könyvtártermünkből hipp-hopp kedves kis mozitermet varázsolunk, és indulhat is a film - klasszikusan popcornnal és üdítővel.
Leginkább magyar filmek tűnnek majd fel a vetítővásznon, de minden esetben francia vagy angol felirattal. Magyaroknak, magyarul tanulóknak vagy magyarokat szeretőknek is ajánljuk! Annál is inkább, hiszen sportesemények közvetítésére is számíthattok, hogy együtt szurkolhassunk a magyar versenyzőknek!  

csinibaba-original-157025.jpg

Irodalmi kávéház

Hó első pénteki estjein

kávéház.jpg

Bármilyen furcsa is a hasonlat: az egykori irodalmi kávéházak mai megfelelője az internet. Mindezt sutba vetve, a mi jelenkori kávéházunkban élőszóban elmélkedünk és személyesen okulunk a szakértőktől! Akár hallgatunk, akár beszélgetünk, mindeképpen gondolatébresztő és roppant érdekes estnek lehetünk a részesei, ahonnan eredeti és maradandó élményekkel távozhatunk.

Érdekel, hogyan jöttek létre az irodalmi kávéházak?

Klikk ide.

Műhelytitkok

Szabad alkotó műhely szakmai vezetéssel 

Az ünnepi évkörköz kapcsolódóan hirdetünk kézműves délelőttöket, alkotói délutánokat kisgyermekes családoknak - adventi koszorúkészítés, húsvéti tojásfestés -,  illetve felnőtteknek az aktuális igényeknek megfelelően.
Szakmai vezető: Sándor Gabriella

ADVENT.jpg

Kiállítás

kiállítás.jpg

Könyvtártermünk kisebb kiállítások, tárlatok prezentálására is kiválóan alkalmas. Szeretnénk megismerni svájci magyar művészeket, hogy bemutathassuk alkotásaikat az érdeklődő helyi közönségnek. A kiállítás baráti megnyitóval, apéritf dinatoire-val veszi kezdetét, amelyet további 4 napig-2 hétig lehet megtekinteni. A bemutatott alkotások eladásában közreműködést vállalunk. Szeretettel várjuk tehát kezdő/professzionális, svájci/hazai magyar kreatív művészek jelentkezését!

Kézműves vásárok

Magyar kézműves termékek piaci forgataga vasárnaponként 

A rendszerint az ünnepeket megelőző börzéket vasárnaponként tartjuk, hogy az egész család részt vehessen a hangulatos  magyar vásáron, amely  egyfajta hiánypótló jelleggel a piacra-járás hagyományát is hivatott életben tartani. 
A rendezvényen a legkülönfélébb kézműves termékektől a terülj-terülj asztalkámig minden,"mi szem szájnak ingere" megtalálható.

Mottónk: Vásárolj hazait!

vásár.jpg

Színház az egész világ!

Színházi előadások Genfben

színház.jpg

Büszkék lehetünk rá, hogy milyen sok tehetséges előadóművészt tarthatunk számon Magyarországon!

Talán ezért is olyan természetes a színházba-járás odahaza.

Bízunk benne tehát, hogy a közeljövőben hazai produkciók vendégszerepléséről adhatunk hírt - megörvendeztetve ezzel a genfi színházszerető közönséget!  

Előadások

A legkülönbözőbb témákban

Időről-időre szeretnénk a munkájukban kiteljesedett helyi magyar szaktekintélyeket felkérni, hogy tudásuk, ismereteik és tapasztalataik közérthető részét előadás keretében osszák meg a magyar közönséggel.

Szívesen közvetítünk interaktív workshopokat, valamint  örömmel fogadunk stand-up comedy előadókat is az intellektuális szórakoztatás jegyében. 

előadás.jpg

Gasztro-kalandok

Kora esténként - nem csak gurmanoknak 

sörtanfolyam.jpg

Országokat konyhavilágukról is felismerhetünk: ez lesz az egyik célja a gasztro-kalandok esteknek, amelyen a különböző nemzeti ételeket ismerhetjük meg. A változatos ízeket pedig az azokhoz társuló italok teszik még különlegesebb élménnyé.  
A kóstoló-estek részeként tervezünk ital-felfedező - sör, bor, pálinka - találkozásokat is. 
Célunk továbbá, hogy a magyar kulináris bravúrokat megismertessük svájci barátainkkal.  

Folklór programok

Az egész családnak

Temérdek magyar népszokást ápoltak őseink amelyek java részét sokan a mai napig őrizzük. Szeretnénk évről-évre átélni ezeket a hagyományőrző momentumokat, és azt sem bánnánk ha különleges népszokásainkat külföldi barátaink is megismerhetnék.


Első ilyen rendezvényünk egy farsangi bál lesz, majd tavasszal különleges húsvéti programmal készülünk!  

husveti-locsolkodas.jpeg

Karaoke bulik Genfben

Csavard fel a szőnyeget...szombat esti láz 

1675723620251.jpg

Csapjunk a húrok közé, illetve készítsük a hangunkat!

Ezeken a fergeteges péntek esti karaoke bulikban DJ Rimóczy László hatalmas zeneszettjéből válogathatunk.

Nem csak magyarul!

Nos, énekenli nem kell majd, ámde nagyonis lehet -  bulizni viszont ajánlott, sőt kötelező!

bottom of page