top of page
shutterstock_1708606975.jpg

EGYÜTT GENFBEN

A legtöbb magyar érdeklődőt vonzó esemény rendszerint több genfi szervezet közös munkája által valósul meg.
Itt említjük meg azon helyi magyar csoportokat is, amelyek számára székhelyünket rendszeresen és ingyenesen rendelkezésre bocsátjuk.    

MAGYAR NEMZETI ÜNNEPEK

Genf legrégebbi magyar szervezete a Genfi Magyar Egyesület, amely fennállása óta szerevezi a magyar nemzeti ünnepeket.

Az elmúlt években az 56-os megemlékezés helyszíne a  Genfi Magyar Kulturális Központ alapítója, Mercz László kezdeményezésére létrejött 56-os genfi emlékmű csodaszép Parc du Chateau-Pictet kastélyparkja lett.

A 48-as forradalom és szabadságharc emlékére tartandó eseményre 2024-ben március 17-én kerül sor az École Internationale de Genève - Campus de La Grande Boissière parkjában. 

A Genfi Magyar Kulturális Központ maradéktalanul - szakmailag és anyagilag a Bethlen Gábor Alap forrásából, a tervezésben és a kivitelezésben egyaránt - támogatja a Genfi Magyar Egyesület által koordinált munkát.  

Megjegyzés: Március 15-e 1945, október 23-a pedig 1990 óta lett hivatalosan elismert nemzeti ünnep.

IMG-20231022-WA0013.jpg

TÁNCHÁZAK

A Pannónia Néptánccsoport évente két alkalommal - ősszel és tavasszal - szervez nagyobb táncházat, amelyre a GMKK biztosítja a helyszínt és jelentős anyagi támogatást tudott nyújtani a zenészek tiszteletdíjára a Bethlen Gábor Alapon keresztül. Termünk rendelkezésre áll a csoport próbái, egyéb rendezvényei számára is. 

A következő táncház március 9-én kerül megreendezésre a GMKK székhelyén. 

MAGYAR ISKOLA

A Genfi Magyar Iskola és Óvoda foglalkozásainak állandó székhelye a Genfi Magyar Kulturális Központ könyvtárterme, amelyet ingyenesen bocsátunk a rendelkezésükre.

A GMiÓ vezetője, Osváth Réka a GMKK vezetőségi tagjai közé is tartozik,  így még inkább lehetőségünk van családi rendezvények és különböző programok - adott esetben reményeink szerint eggy olvasási verseny - közös kivitelezésére.

400131278_349790027700590_8363659563793515453_n.jpg

KATOLIKUS KÖZÖSSÉG

cointrin_1.png

A Genfi Magyar Kulturális Központ székhelye a cointrini kápolna bal oldali melléképületében várja látogatóit.  A templom a Genfi Magyar Katolikus Misszió miséi számára is otthon ad, amelyet közvetlenül Magyarországról, a kijelölt hétvégére ideutazó pap celebrál minden hó 1. és 3. vasárnapján. A szentmise résztevői azt követően mindig összegyűlnek egy kötetlen, baráti beszélgetésre egy kávé és egy süti mellett a könyvtártermünkben. 
A közösség alelnöke, Dr. Ágoston-Mercz Katalin egy személyben a Genfi Magyar Könyvtár szíve-lelke, a GMKK alelnökeként is meghatározó tagja a genfi magyar közösségeknek. 

PROTESTÁNS GYÜLEKEZET

Kapcsolódásunk jelenleg leginkább abban fejeződik ki, hogy Genfi Magyar Protestáns Gyülekezet lelke lelkésze, Jónás Norbert - aki a 2023-24-tanév idejében teljesíti szolgálatát a városban -, önkéntesként tevékenykedik a megújuló Genfi Magyar Könyvtár katalogizálásában, szortírozásában és újragondolásában.
Hálánk képpen, bízunk benne, hogy a református közösség által szervezett előadások befogadására is lesz még lehetőségünk az ittartózkodása alatt és azután is!  

genevechapelledestleger2.jpg

NYITOTT KAPUK

Magyar kapcsolódású magánszemélyek és szervezetek egyaránt igénybe vehetik termünket művészeti tevékenységeik gyakorlásához és nonprofit kulturális rendezvényeik lebonyolításához. Ezért lehetséges az, hogy több tehetséges magyar előadó is tart nálunk zenei próbákat, és a helyi cserkészcsapat is ellátogat hozzánk közös darabjuk - jelenleg a betlehemes játékuk - gyakorlásához. 
Szeretnénk színesíteni a helyi magyar kultúrát, ezért szeretettel járulunk hozzá termünk biztosításával a helyi alkotók szükségeletihez!

bottom of page