top of page
Keresés

Karanténon átsegítő kultúrtippek

Frissítve: 2020. máj. 13.

Március 19-én indítottuk útjára a Tippek otthoni napokra c. hírlevél-sorozatunkat, amelyben online követhető magyar kulturális programokat, tartalmakat, kreatív és szabadidős ötleteket gyűjtöttünk össze és küldtünk ki levelezőlistánk tagjainak.


A sorozat keretében március 19 - május 6. között összesen 17 hírlevelet küldtünk szét. A kezdeményezéssel célunk az volt, hogy a genfi magyar közösségnek továbbra is minőségi magyar kulturális értékeket közvetítsünk, pozitív hozzáállást sugározva tartalmasabbá, élvezhetőbbé, elviselhetőbbé tegyük az otthon töltött napokat.


A hírlevelekben öt rovatba szerkesztve továbbítottuk kulturális és szabadidős tippjeinket. Kultúrtippjeinkben közöltük magyarországi és határon túli magyar színházak, bábszínházak, táncegyüttesek előadásait,  virtuálisan látogatható múzeumokat, koncerteket, hangoskönyv gyűjteményeket, filmadatbázisokat, gyerekeknek szóló játékokat, mondókás, énekes, mesés videókat stb. Szabadidős tippjeink között pedig helyet kaptak: magyar nyelvű oktató videók hímzésről, hajvágásról, ételreceptek, stresszoldó gyakorlatok, húsvéti dekorációs ötletek stb.


Kezdeményezésünk nagy sikernek örvendett, folyamatosan kaptunk pozitív visszajelzéseket, olvasóink már várták az újabb részeket. Fontos kiemelni, hogy a közösség elkezdett aktívan bekapcsolódni a folytatásba. Erdélyi Ágnes genfi pszichológus például felajánlotta hogy cikkeket ír számunkra, amelyekben tanácsokkal segít a bezártság és e feszült, szokatlan időszak túlélésében. Egy másik személy felajánlotta, hogy vásárol időseknek, amelyet szintén megoszthatunk a hírlevélben. Egy harmadik személy újabb értékes kulturális csemegéket ajánlott figyelmünkbe. A hírlevél mellett a GMKK Facebook-oldalán is napi szinten osztunk meg ezekből az ötletekből és tartalmakból.


Sipos Noémi, KCSP-ösztöndíjas13 megtekintés0 hozzászólás

Comments


bottom of page