top of page

nov. 19., Cs

|

Online esemény

ONLINE irodalmi kávéház - Székely János: Kísértés

Novemberi irodalmi kávéházunk ONLINE formában kerül megrendezésre, amikor Székely János Kísértés c. műve lesz az elemzett olvasmányunk. Amennyiben még nem olvastad a könyvet, és szeretnéd, küldj e-mailt a genfimagyarkultura@gmail.com címre, és segítünk beszerezni!

Jelentkezési link eléréséhez, kérjük, görgess lejjebb!
Kezdőlap
ONLINE irodalmi kávéház - Székely János: Kísértés

Időpont és helyszín /Time&Loc

2020. nov. 19. 19:00

Online esemény

Az eseményről / About

📚  Novemberi irodalmi kávéházunk ONLINE formában kerül megrendezésre, amikor Székely János Kísértés c. műve lesz az elemzett olvasmányunk. 

💻  Az esemény videókonferencia formájában zajlik a Zoom platform segítségével. 

Jelentkezéshez, kérjük, töltsd ki az online jelentkezési lapot, melyet a linkre kattintva érhetsz el: shorturl.at/glsu3

Jelentkezési határidő: 2020. november 18. (szerda) éjfél

A részvételhez szükséges ZOOM linket e-mailben küldjük űrlapon megadott e-mail címre 2020. november 19-én.

Az esemény: díjmentes

Amennyiben még nem olvastad a könyvet, és szeretnéd, küldj e-mailt a genfimagyarkultura@gmail.com címre, és segítünk beszerezni!

Néhány szó a műről:

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

"A Kísértés először angol nyelven jelent meg Amerikában, és szerzője, a híres, Oscar-díjas hollywoodi forgatókönyvíró, regényével is nagy sikert aratott. Nem véletlen, hogy a megírása óta eltelt évtizedek alatt is újra meg újra felkeltette a kiadók és a közönség érdeklődését. A negyvenes években amerikában írt regénye bizonyítja, hogy az maradt, akinek indult: vérbő, igazi író, költő, a haladás elkötelezett harcosa és magyar hazájának szerelmese – a Kísértés a húszas évek magyar társadalmának sorskérdéseivel birkózik. Hőse, Béla, egy mosónő törvénytelen fia, tizennégy éves, amikor falusi viszontagságai után Pestre jön, hogy serdülő ifjúként kettős megvilágításban ismerkedjék az élettel: a korán érlelő külvárosi tapasztalatok nyomán, és a luxusszálloda fülledt, fojtott szférájában, ahol liftesfiúként különös, vonzó-taszító, megkavaró kalandok sodrába kerül…" https://moly.hu/

Eredeti megjelenés éve: 1946

Mindenkit szeretettel várunk!

Esemény megosztása

bottom of page