top of page

márc. 06., P

|

Genfi Magyar Kulturális Központ

Magyar Filmklub :: Lajkó - Cigány az űrben

Szeretettel várunk!
További eseményeink
Magyar Filmklub :: Lajkó - Cigány az űrben
Magyar Filmklub :: Lajkó - Cigány az űrben

Időpont és helyszín /Time&Loc

2020. márc. 06. 20:00 – 21:30

Genfi Magyar Kulturális Központ, Chemin du Ruisseau 36, 1216 Cointrin, Genf, Svájc

Az eseményről / About

LAJKÓ, CIGÁNY AZ ŰRBEN 

Filmvetítés ANGOL felirattal! 

A márciusi magyar filmklubban egy 2018-ban bemutatott fekete komédiát vetítünk. Lengyel Balázs az HBO sikeres tévésorozatának, az Aranyélet második évadának a vezető írója, akinek a Lajkó – cigány az űrben az első játékfilmes rendezése.

🎞️ A filmről:  

1957 elején a Nagy Szovjetunió úgy dönt, hogy baráti országai közül Magyarországnak ad esélyt, hogy kiválassza a földkerekség első kozmonautáját, aki majd az első ember lehet az űrben. Karmazsin Jenő elvtárs, a Kunmadarasi Vörösiszap Termelőszövetkezet elnöke tudja is, ki lehetne a legmegfelelőbb jelölt a nagy utazásra: Serbán Lajos, azaz Lajkó, ahogy mindenki hívja, már gyermekkora óta betegesen vonzódik a csillagokhoz. Ezt a vonzalmat nem kis részben anyjának köszönheti, aki beavatta a cigány asztrológia rejtelmeibe, és sajnálatos módon, Lajkó egyik rosszul sikerült rakétakísérletének következtében, már nem lehet velük.

“A Lajkó a XX. század történelmének őrültségeit és sötétségét vígjátéki eszközökkel megmutató történet. Hősei valós és kitalált figurák, helyszínei valós és képzelt vidékek, fordulatai valós és mágikus események. A XX. század nagyszüleink százada, az ő sorsaik nyögik azoknak a borzalmaknak a súlyát, amiről talán humorral lehet a legőszintébben beszélni, és ami kihat a mai generációk életére is” – mondja a rendező a történetről. 

📽️ Rendező: Lengyel Balázs 

👥 Szereplők: Keresztes Tamás, Gyabronka József, Pálffy Tibor, Anna Böger, Fehér László, Beniuk Bohdan 

 

Magyar fekete komédia, 90 perc, 2018

Megtekintése 16 éven aluliak számára nem ajánlott.

Hozzájárulás a filmklub működéséhez: 10 CHF

---

A Genfi Magyar Kulturális Központ által szervezett események fotónyilvánosak. Ennek értelmében a résztvevőkről kép- és videófelvétel készülhet, amelyeket közzétehetünk a GMKK online illetve nyomtatott kommunikációs felületein.   

Esemény megosztása

bottom of page