top of page

márc. 19., Szo

|

Genfi Magyar Kulturális Központ

KÖNYVBEMUTATÓ: Medgyesi Emese / Élesben a sorssal - Erdélyi mozaik

🖋️Dedikálással egybekötött beszélgetés a genfi magyar írónő, Medgyesi Emese, 2020-ban megjelent, Élesben a sorssal - Erdélyi mozaik című regényéről. 🔖Az esemény díjmentes. 💖Szeretettel várunk!

SZERETETTEL VÁRUNK!
Vissza a kezdőlapra
KÖNYVBEMUTATÓ: Medgyesi Emese / Élesben a sorssal - Erdélyi mozaik
KÖNYVBEMUTATÓ: Medgyesi Emese / Élesben a sorssal - Erdélyi mozaik

Időpont és helyszín /Time&Loc

2022. márc. 19. 17:00

Genfi Magyar Kulturális Központ, Chemin du Ruisseau 36, 1216 Genève, Switzerland

Az eseményről / About

📚 Ízelítő a könyv tartalmából:

"Úgy kezdődik ez az „erdélyi mozaik”, mint egy klasszikus családregény. Herold, a müncheni iparos/kereskedő idegen országba költözik, ahol rátermettsége és szorgalma által vagyont és társadalmi pozíciót teremt maga és családja számára. Következhetnék nemzedékek pályafutásának felfelé ívelése, a történet azonban egészen más irányt vesz. A szereplők ugyanis két – egymástól nem független, de rájuk nézve más minőségű – idősíkban léteznek. Egyik a személyes létidő, az „arasznyi lét” – ebben már az évtizedes tervezés is gondviseléstől kapott fényűzés. Másik a történelmi idő, melyben e „megtervezett” évtized csak múló pillanat - erre nincs befolyásuk. Nemzedékek emelkedése vagy zuhanása azon múlik, hogy e két időáram erősíti vagy kioltja egymást. A „történelmi idő” Petriék jó- vagy balsorsává válik - ezt irányítani nem, legfeljebb elviselni lehet. Nehéz meghatódás nélkül olvasni. "

/Láng Gusztáv/

A mű további méltatása a marosvásárhelyi Népújság online hasábjain, az alábbi linkre kattintva olvasható: https://nepujsag.ro/articles/elesben-a-sorssal

A kötet a Kárpátia Könyvesház webáruházában megvásárolható.

Az esemény moderátora: Vass Klaudia

A program díjmentes, irodalmi rendezvények működéséhez önkéntes adománnyal lehet hozzájárulni.

SZERETETTEL VÁRUNK!

------------------------------------------------------

A Genfi Magyar Kulturális Központ által szervezett események fotónyilvánosak. Ennek értelmében a résztvevőkről kép- és videófelvétel készülhet, amelyeket közzétehetünk a GMKK online illetve nyomtatott kommunikációs felületein.

Esemény megosztása

bottom of page