top of page

márc. 05., Cs

|

Genfi Magyar Kulturális Központ

Irodalmi kávéház

A márciusi irodalmi kávéházban ezúttal egy klasszikust veszünk le a polcról, Móra Ferenc Ének a búzamezőkről c. regényéről beszélgetünk. Mindenkit szeretettel várunk! A belépés díjtalan.

Szeretettel várunk!
További eseményeink
Irodalmi kávéház

Időpont és helyszín /Time&Loc

2020. márc. 05. 19:00

Genfi Magyar Kulturális Központ, Cointrin, Chemin du Ruisseau 36, 1216 Cointrin - Genf, Svájc

Az eseményről / About

📚 A márciusi irodalmi kávéházban ezúttal egy klasszikust veszünk le a polcról, Móra Ferenc Ének a búzamezőkről c. regényéről beszélgetünk.

A regény elérhető elektronikusan: https://mek.oszk.hu/00900/00962/00962.htm

✍ "Otthon, az én hazámban szikkadt és száraz a föld, nem álmodik a paradicsomról, és elérhetetlen magasságban boltozódik fölötte a félénken kékülő ég. Otthon, az én hazámban nem virágzanak kaméliafák, nem nevezik el a tereket a megváltásról, és nincsenek megváltott emberek, akik kacagva csókolódznak az élettel - csak lehajtott fejű, szomorú és fáradt emberek vannak. Otthon, az én hazámban, lassan tavaszodik, az akácok még egészen alszanak, a jegenyéknek éppen csak kipattant a szeme, és az új nádhajtások a füzek halvány barkái alatt bátortalanul szőkülnek a sárga fodrú pusztai tavakban. Otthon, az én hazámban csak a búzamezők mernek még harsogón zöldülni, a szélesen kiterített bársonyabroszok a teremtő Isten asztalán, betakarói és elsimogatói a sebeknek, amiket ember ekéje vágott a földeken és Isten ekéje az embereken." 

Mindenkit szeretettel várunk!

A belépés díjtalan.

---

 A Genfi Magyar Kulturális Központ által szervezett események fotónyilvánosak. Ennek értelmében a résztvevőkről kép- és videófelvétel készülhet, amelyeket közzétehetünk a GMKK online illetve nyomtatott kommunikációs felületein.  

Esemény megosztása

bottom of page