top of page

febr. 06., Cs

|

Genfi Magyar Kulturális Központ

Irodalmi kávéház

A genfi magyar irodalmi kávéházban február 6-án egy friss irodalmi felfedezésről, Szabó Magda Csigaház c. regényéről beszélgetünk. Mindenkit szeretettel várunk! A belépés díjtalan.

Szeretettel várunk!
További eseményeink
Irodalmi kávéház

Időpont és helyszín /Time&Loc

2020. febr. 06. 19:00

Genfi Magyar Kulturális Központ, Cointrin, Chemin du Ruisseau 36, 1216 Cointrin - Genf, Svájc

Az eseményről / About

A genfi magyar irodalmi kávéházban február 6-án egy friss irodalmi felfedezésről, Szabó Magda Csigaház c. regényéről beszélgetünk.

"Irodalmi szenzációként hirdette a Jaffa Kiadó, és valljuk be, nehéz rá jobb szlogent találni. Szabó Magda nemrégiben előkerült, 1944-ben írt regénye fontos irodalomtörténeti pont, melyről kell és érdemes is beszélni. A szerző ugyan a gimnáziumi évei alatt publikált az iskolai újságba, később mégis költőként lépett színre, és csak a hallgatás évei után jelentkezett prózával, melyek megmunkált, tökéletesre csiszolt darabok voltak. A most kiadott Csigaház rácáfol erre a tényre, mert kiderül belőle, Szabó Magda már a versek előtt is próbálkozott regénnyel." (Palczer-Aschenbrenner Eti, ekultura.hu) 

Mindenkit szeretettel várunk! A belépés díjtalan.

A Genfi Magyar Kulturális Központ által szervezett események fotónyilvánosak. Ennek értelmében a résztvevőkről kép- és videófelvétel készülhet, amelyeket közzétehetünk a GMKK online illetve nyomtatott kommunikációs felületein. 

Esemény megosztása

bottom of page